Sport för barn - Prova på flera idrotter på ett lekfullt sätt

VÅREN 2022

Kursplanen för vårterminen ser ut så här:

Gymnastik

Barnen får utforska redskapen på ett lustfyllt sätt. Vi tränar på att hoppa, stödja och hänga. Vi bygger upp en hinderbana och går igenom de grundläggande teknikerna inom redskapsgymnastik. Det här brukar vara en favorit hos många barn!
 

bASKET

Barnen får en chans att bekanta sig med basketens viktigaste egenskap; att studsa. Pumpa bollen ordentligt, nu ska det studsas som aldrig förr! Eleverna ska ha med sig sin Sportlekis-boll på den här lektionen. 

 

INNEBANDY (2 lektioner)

Här handlar det om att känna sig bekväm och trygg med klubban. Vi tillhandhåller innebandybollar. Barnet behöver ta med sig sin egen klubba, inga krav på klubban utan det räcker med den enklaste modellen.
 

Friidrott (HOPP & KAST)

Två favoriter i friidrottsvärlden! Vi provar på längdhopp och höjdhopp. Sedan tränar vi på att kasta där vi använder oss utav spjut i skum, diskus och våra Sportlekis-bollar för kulstötning. Eleverna ska ha med sig sin Sportlekis-boll på den här lektionen. 
 

VÅR-SPRINGET (1 LEKTION UTOMHUS)

Barnen kommer att få utforska närområdet och få springa av sig utomhus. När guldet hittas belönas barnen med varsitt guldmynt. Kläder efter väder, ordinarie lektionstid och samlingsplatsen hittas på er centersida.
 

Sportlekis avslutning

Det här blir en dag att minnas för hela livet. Familjen får komma och se när våra elever sportar och visar vad de lärt sig. Vår goa maskot Sportis kommer på besök. Eleverna får antingen en medalj eller ett diplom. Eleverna ska ha med sig sin Sportlekis-boll på den här lektionen. 

 

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå