Sport för barn - Prova på flera idrotter på ett lekfullt sätt

Sportlekis 4-6 år

I Sportlekis 4-6 år får barn prova på flera idrotter under en termin.
Vi ger en introduktion till varje sport. Under lektionen gör vi övningar och tränar på grunderna inom respektive idrott. Upplägget utgår ifrån barnens upptäckarglädje. 

Varje lektion är 50 min och kursen är på 10 veckor. Terminen avslutas med Sportlekis-avslutningen. Då får barnen ta med sig sina nära och kära för att visa vad de gjort under terminen. Vår goa maskot Sportis kommer på besök och det blir ett fint minne för hela familjen.

De flesta lektionerna är inomhus i gymnastiksal men enstaka lektioner kan arrangeras utomhus och då rekommenderar vi en vuxens närvaro. Pojkar och flickor tränar tillsammans.

Första terminen får varje barn ett Sportlekis- set bestående av träningströja och shorts. På tröjan trycker vi elevens namn. Till enstaka lektioner kan elever behöva ta med sig egen utrustning som t ex innebandyklubba. Se aktuell termins idrotter

Ledaren följer en kursplan utarbetad av pedagoger och idrottvetare på Be Sporty och här är några delar av upplägget på lektionen:

  • Samling och Uppvärmning
  • Sportintroduktion
  • Sportövningar
  • Lek
  • Avslutning

Våra ledare har gedigen bakgrund inom sport och är handplockade och rekryterade med noggrannhet. Alla ledare genomgår Be Sportys ledarutbildning innan de börjar undervisa. Vi ställer höga krav på våra ledares personlighet och ledaregenskaper för att alla barn och föräldrar skall få den bästa upplevelsen. Vi kontrollerar all vår personal mot Polisens belastningsregister.

När våra ledare sedan börjar undervisa deltar de kontinuerligt på fortbildning 1 ggr per år.

Boka din Sportlekis-kurs här.

Webbplats producerad av Chillicon webbyrå